Logo_surf

Voor het tweede jaar op rij roept SURF het mbo, hbo en wo op changemakers aan te melden voor de SURF Onderwijsawards. SURF erkent op deze manier de inspanningen van vernieuwers, die met de inzet van ICT het onderwijs naar een hoger plan tillen. Vorig jaar zijn de SURF Onderwijsawards onder grote belangstelling voor het eerst uitgereikt. Dit meldt SURF.

Ict heeft impact op ons dagelijks leven en maakt vernieuwing in het onderwijs mogelijk, zoals een leven lang leren, onderwijs op maat, digitaal toetsen en online onderwijs. Maar onderwijsvernieuwing kan alleen plaatsvinden door de inzet van mensen en SURF wil deze mensen de erkenning geven die zij verdienen. Dit jaar worden in vier categorieën changemakers geëerd voor hun inzet, creativiteit en professionaliteit: docenten die pionieren met onderwijsinnovatie in de praktijk, onderwijsadviseurs die vanuit onderwijskundig perspectief de brug slaan tussen onderwijs en ict, ict-professionals die vanuit de ict-afdeling verbinding leggen met onderwijsinnovatie en dit ook faciliteren en bestuurders die onderwijsinnovatie met ict aanjagen.

SURF roept mensen in het mbo, hbo en wo op om een changemaker onder hun collega’s en relaties aan te melden op www.surf.nl/onderwijsawards. Dit kan tot uiterlijk 30 juni 2017. De inzendingen worden beoordeeld door een jury, bestaande uit Paul Rullmann (voorzitter van SURF), Christien Bok (SURFnet) en de drie winnaars van 2016 Farshida Zafar (EUR), Jan Haarhuis (UU) en Anka Mulder (TU Delft).

De uitreiking van de SURF Onderwijsawards 2017 vindt plaats op 8 november, tijdens de SURF Onderwijsdagen in Rotterdam. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids