Normal_computer__studeren__werken__student__digitaal

Het onderwijs heeft in de afgelopen jaren met vele ontwikkelingen te maken gehad, die niet altijd de doelgroep bereiken waarvoor ze primair ontwikkeld zijn. Daarom is er nu een nieuwe website waarop aanbieders hun innovatieve onderwijsproducten kunnen tonen. Hiermee worden innovaties nadrukkelijker onder de aandacht van docenten gebracht. Dit meldt SLO.

Het onderwijs heeft in de afgelopen jaren met vele ontwikkelingen te maken gehad, niet in de laatste plaats op ICT-gebied. Talrijke nieuwe initiatieven zijn ontwikkeld waarbij innovatieve technologie in dienst wordt gesteld van het onderwijs. Deze innovaties bereiken helaas niet altijd de doelgroep waarvoor ze primair ontwikkeld zijn.
 
PO-Raad, VO-raad, Kennisnet, GEU, VDOD, van Dijk, Iddink en SLO onderkennen dit probleem en willen dergelijke innovaties nadrukkelijker onder de aandacht van docenten brengen. Met dit doel is de website Innovatie in Onderwijs Etalage in het leven geroepen, waarop aanbieders hun innovatieve onderwijsproducten kunnen tonen.
 
Aanbieders van innovatieve onderwijsproducten kunnen hun product via de website aanmelden door een aanmeldformulier in te vullen. Het product wordt dan beoordeeld op het innovatieve gehalte door een team van deskundigen, waaronder leraren uit het primair en voortgezet onderwijs. De 'Etalage' geeft van elk opgenomen product een korte beschrijving, geïllustreerd met een videofragment of een reeks afbeeldingen. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids