Normal_rss_entry-83065

Barbara Barend roept docenten op om op de eerstvolgende voorleesdag op school kinderboeken over homo's voor te lezen. Barbara deed haar oproep maandagavond in RTL Late Night. Als voorbeeld noemde ze het prentenboek De mama's van Sterre van auteur Gea van Beuningen, over een meisje dat twee moeders heeft.

Barbara Barend was met Jasper en Ronnie, twee slachtoffers van anti-homogeweld in Arnhem, te gast om te praten over haar actie hand-in-hand. Die actie was ze begonnen na het geweld tegen de twee homoseksuele mannen die zondag werden aangevallen met een betonschaar omdat ze hand in hand liepen.

“Het is overal ter wereld bizar dat twee mannen of twee vrouwen niet in hand kunnen lopen”, stelt Barend. “Maar zeker hier in Nederland anno 2017. Mijn vrouw vindt het ook niet prettig." Barbara denkt dat de basis van het probleem moet worden aangepakt door ouders en door docenten. “Als ik vroeger het woord mietje gebruikte, dan greep mijn moeder in en legde uit dat het een scheldwoord was dat we niet gebruiken. Maar dat is iets dat tegenwoordig nooit meer lijkt te gebeuren: kinderen roepen elkaar te pas en te onpas mietje en homo toe. Laat alsjeblieft aan onze kinderen zien dat homoseksualiteit bestaat en dat het de normaalste zaak van de wereld is.”

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids