Normal_hoogleraar_hoogleraren

Op woensdag 29 maart aanstaande stappen 142 hoogleraren van de Universiteit Utrecht op de fiets naar basisscholen in Utrecht en omgeving. Leerlingen van groep 6, 7 of 8 mogen hem of haar in de klas het hemd van het lijf vragen. De hoogleraren vertellen over wetenschap, hun vakgebied en de universiteit. Het is uniek dat bijna alle Utrechtse basisscholen tegelijkertijd kennismaken met de wetenschap en een kijkje in de wereld van de universiteit krijgen. Dat meldt de Universiteit Utrecht. 

De Universiteit Utrecht wil leerlingen al jong laten zien hoe leuk en belangrijk het is om nieuwsgierig te blijven en te onderzoeken. Vorig jaar organiseerde de universiteit Meet the Professor voor het eerst. Omdat dit een groot succes was, wordt het dit jaar nog groter aangepakt. Er doen meer hoogleraren mee en scholen buiten de stad Utrecht mogen nu ook deelnemen. Met 142 hoogleraren van alle faculteiten bereikt Meet the Professor meer dan 3500 leerlingen uit alle hoeken van de samenleving. De leerlingen kijken erg uit naar deze dag; ze krijgen al een aantal maanden hints opgestuurd om te ontdekken welke professor op bezoek komt en om het bezoek voor te bereiden.

Meet the Professor staat dit jaar in het teken van Johanna Westerdijk en 100 jaar vrouwelijke hoogleraren. De deelnemende scholen hebben in de voorbereiding een speciaal ontwikkeld lespakket over Johanna Westerdijk en schimmelonderzoek gekregen. Een klas van de Kathedrale Koorschool zet de 33 vrouwelijke Meet the Professor-hoogleraren extra in het zonnetje tijdens de openingsbijeenkomst op woensdagochtend 29 maart.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids