Normal_docent_werk_ontslag_leraar_lerares_werken_tas

De Amsterdamse docent geschiedenis Jasper Rijpma maakte afgelopen week kans op de titel Global Teacher. De docent van het Hyperion Lyceum in Amsterdam-Noord werd in Dubai echter net niet als winnaar uitgeroepen. Dat meldt Het Parool. 

De prijs is een initiatief van de Varkey Foundation, die aan het einde van vorig jaar 20.000 docenten nomineerde. Deze docenten zijn van grote waarde voor de invulling van hun vak. Rijpma, docent van het jaar in 2014, was aanwezig bij de prijsuitreiking en zag hoe de Canadese Maggie MacDonnel er met de hoofdprijs van een miljoen dollar vandoor ging. Voor Rijpma was het bezoek aan Dubai niet voor niets, want hij sprak er onder andere met de werelddocent van het afgelopen jaar: Hanan Al-Hroub uit Palestina.

Mocht de Amsterdammer wel als winnaar zijn gekozen, dan had hij zijn geldprijs willen besteden aan zijn eigen stichting: De Surfbus. Daarbij gaat hij met Amsterdamse kinderen die het thuis niet breed hebben naar het strand met een oude bus. Daar gaan ze samen plastic opruimen en leren ze surfen.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids