Normal_diploma_certificaat

Een promotor aan de Universiteit Tilburg die ervan wordt verdacht fraude te hebben gepleegd, heeft tijdens de begeleiding van promoties geen inhoudelijke fouten gemaakt. Onafhankelijk onderzoek van de commissie Hol wees uit dat die promoties gewoon geldig zijn. Dat meldt de Telegraaf.

De Tilburgse universiteit ontdekte vorig jaar april dat de man financiële misstappen heeft begaan. Het onderzoek is ingesteld om uit te zoeken of de fraude ook betrekking had op de inhoud van de promoties. De proefschriften zijn beoordeeld volgens de eisen en allemaal goedgekeurd. Degenen die onder leiding van de wetenschapper hun doctorstitel hebben behaald, hebben die titel terecht gekregen.

Er werd aangifte tegen de man gedaan nadat bleek dat hij een deel van zijn werk als promotor op een verkeerde manier uitbesteedde. De commissie Hol deed vervolgens uitvoerig onderzoek naar de manier van handelen van de promotor en concludeert dat "het mogelijk onrechtmatig en ondoelmatig inzetten van (betaalde) externe ondersteuning" ongepast is binnen de universiteit.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids