Normal_onderwijsraad_logo

Janneke de Ruiter, promovenda aan de Universiteit van Amsterdam, is de winnaar van de Onderwijsblogprijs. Dat is vrijdagmiddag bekend gemaakt tijdens de NOT in Utrecht. Zij won deze prijs met haar blog "Waarom scholen nee zeggen tegen 'moeilijke' leerlingen". Dit meldt de Onderwijsraad.

De jury roemde de manier waarop Janneke in haar blog een brug slaat tussen wetenschap en onderwijspraktijk. De prijs bestaat uit een kunstwerk van Christine van der Ree en een geldbedrag van 1.500 euro.
 
De onderwijsblogprijs is in het leven geroepen door de Onderwijsraad en werd dit jaar voor de eerste keer uitgereikt. Goede blogs leveren een relevante bijdrage aan de kwaliteit van het maatschappelijk debat over onderwijs. Met deze prijs voor beste onderwijsblog wil de Onderwijsraad dit belonen en stimuleren. "Want", zo lichtte Henriette Maassen van den Brink, voorzitter van de Onderwijsraad toe tijdens de prijsuitreiking, "als de kwaliteit van het maatschappelijk debat toeneemt, wordt ook de kwaliteit van de besluitvorming versterkt".
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids