Logo_lintje_oranje_nassau_koninklijk

Simone Walvisch, oprichtster van de PO-Raad, is maandag benoemd tot Ridder in de orde van Oranje-Nassau. Zij ontving deze koninklijke onderscheiding uit handen van staatssecretaris Dekker van Onderwijs voor haar inzet om het onderwijs in Nederland te verbeteren. Walvisch nam gisteren afscheid als vice-voorzitter van de sectororganisatie voor het basisonderwijs, zij draagt het stokje over aan Anko van Hoepen. Dit melden Algemeen Dagblad en PO-Raad.

Walvisch was acht jaar lang vice-voorzitter van de PO-Raad. In die periode heeft zij veel betekend voor het ontstaan en de groei van de organisatie en voor het primair onderwijs als geheel, aldus de nieuwe vice-voorzitter Hoepen. Zo introduceerde Walvisch de academische lerarenopleiding.

Simone Walvisch begon in 1981 als lerares Nederlands maar hield zich daarna meer met bestuurlijke taken bezig. Als plaatsvervangend directeur Arbeidsmarkt & Personeelsbeleid zette zij zich in voor het lerarentekort in Nederland. Ook speelde zij een belangrijke rol bij de nieuwe aanpak van het lerarenbeleid.

Voor in ieder geval de komende vier jaar zal Anko van Hoepen de functie van vice-voorzitter vervullen. Hij zal daarvoor nauw samenwerken met Rinda den Besten die door de ledenvergadering werd herkozen als voorzitter van de PO-Raad. Hoepen was al betrokken bij de raad als lid van het algemeen bestuur.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids