Normal_universiteit_van_tilburg

Dr. Kuno Huisman is voor een periode van vijf jaar benoemd tot bijzonder hoogleraar aan de Tilburg School of Economics and Management van Tilburg University. Hij bekleedt met ingang van 1 november 2016 de leerstoel 'Decision Making under Uncertainty'. De leerstoel wordt mogelijk gemaakt door ASML. Dit meldt Tilburg University.

Bij besluitvorming zijn er altijd onvoorspelbare factoren in het spel die maken dat de uitkomst van het besluit anders kan uitpakken dan gewenst of voorspeld. Voor een high tech bedrijf als ASML, dat bijvoorbeeld beslissingen moet nemen over substantiële investeringen, is ‘decision making under uncertainty’ een essentieel kennisgebied.

ASML en Tilburg University gaan samenwerken in het onderzoek over ‘decision making under uncertainty’. Met de samenwerking hoopt ASML haar expertise op dit terrein verder uit te breiden. Tilburg University wil haar onderzoek over ‘decision making under uncertainty’ versterken in de high tech sector. De leerstoel 'Decision Making under Uncertainty' heeft als doel het verbeteren van de verbinding tussen theorie en praktijk op het vakgebied van het nemen van beslissingen onder onzekerheid. Het wetenschappelijke onderzoek zal zich richten op zowel in de praktijk toepassen als ook theoretische uitbreiding van reële optietheorie (real options) en beslissingsanalyse (decision analysis).

Kuno Huisman studeerde Econometrie aan Tilburg University. In 2000 promoveerde hij in Tilburg op de dissertatie “Technology Investment: A Game Theoretic Real Options Approach". Na ruim 10 jaar als consultant gewerkt te hebben bij CQM in Eindhoven, werkt hij sinds 2010 bij ASML. Momenteel als Director and Head of Business Change Support and Decision Support in de Presidents’ Office van ASML. Sinds 2004 is hij parttime verbonden aan het Departement Econometrics and Operations Research, waarbij zijn laatste functie Associate Professor was.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids