Normal_politie_auto

De docenten van de rijopleiding aan de Politieacademie in Apeldoorn hebben uit protest deels hun werk neergelegd. De ongeveer zestig docenten zijn ontevreden over hun nieuwe functie per 1 januari, wanneer de Politieacademie opgaat in de Nationale Politie. Doordat de docenten hun werk hebben neergelegd kunnen enkele tientallen agenten hun rijopleiding nu niet voltooien. Dat meldt NOS.

De docenten die in protest zijn trainen agenten om zo snel mogelijk naar een melding te gaan. Hierdoor komen ze soms in risicovolle situaties terecht. Ook moeten de docenten politiewerk verrichten wanneer ze ergens als eerste ter plaatse zijn. De docenten zijn daarom van mening dat ze recht hebben op een toeslag voor verzwaarde werkomstandigheden. De toeslag zou al in 2012 ingaan, maar dat is niet gebeurd. Hierdoor zeggen de docenten al duizenden euro's te zijn misgelopen en eisen daarom nu dat ze met terugwerkende kracht extra betaald krijgen.

De docenten hebben nu uit protest gedeeltelijk het werk neergelegd. Zo oefenen de docenten geen gevaarlijke manoeuvres meer met agenten en gaan ze niet meer met herkenbare politieauto's de weg op. Dit heeft als gevolg dat de cursisten niet kunnen slagen voor hun rijopleiding. De Politieacademie zegt dat er met de betrokken docenten wordt gekeken naar een oplossing.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids