Normal_hva

De Hogeschool van Amsterdam start een onderzoek naar een docent van de opleiding commerciële economie. Hij zou jarenlang een ‘administratieve puinhoop’ van de beoordeling van tentamens hebben gemaakt. Ook zou hij verzonnen cijfers hebben ingevoerd. Dit meldt universiteitsblad Folia.

Meerdere bronnen meldden dat de docent vanwege ziekte niet in staat zou zijn de tentamens goed te beoordelen. Ook verzon hij zelf cijfers omdat hij tentamens was kwijtgeraakt. Of hij becijferde een tentamen wel, maar vergat vervolgens de resultaten in te voeren in het studenteninformatiesysteem (sis), waardoor het leek alsof de student het vak niet had afgerond. 
 
Na slechte beoordelingen te hebben gehad in diverse functioneringsgesprekken met verschillende managers meldde de docent zich uiteindelijk ziek. Opleidingsmanager commerciële economie Marlies Sandee bevestigt dat de docent er een ‘administratieve puinhoop’ van heeft gemaakt. Tijdens zijn ziekte ging Sandee bij de docent thuis langs om de administratie op te halen. “In zijn administratie konden we veel cijfers en tentamens niet terugvinden. Toen bleek dat het helemaal mis was.”
 
In eerste instantie zegt Sandee niets te weten van de verzonnen cijfers. Maar uit een aan haar verzonden mail van ongeruste studenten blijkt dat zij in mei al op de hoogte was van de geruchten. Wat Sandee destijds met deze informatie heeft gedaan, is niet bekend.
 
Decaan Willem Baumfalk van de Faculteit Business & Economie gaat op basis van de opnieuw nagekeken toetsen en informatie uit het laatste functioneringsgesprek met de docent kijken of er reden is dit nader te onderzoeken.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids