Logo_logo_logo_wetenschapstalent_new_scientist_logo

De Belgische Isabel Beets, moleculair neurobioloog aan de KU Leiven, is uitgeroepen tot New Scientist Wetenschapstalent 2016. De jury roemt de wetenschappelijke impact van het onderzoek en ook de inspanningen van Beets op het vlak van popularisatie. Als winnares ontvangt Beets een geldbedrag van 2.500 euro en een trofee. Ook krijgt ze de gelegenheid haar onderzoek via de diverse kanalen van New Scientist verder onder de aandacht te brengen. Dat meldt New Scientist.

De prijs werd dit jaar voor de tweede keer uitgereikt. De andere vier finalisten waren Bas Borsje (Universiteit Twente), Mariska Kret(Universiteit Leiden), Cynthia Liem (TU Delft) en Pieter Mestdagh (Universiteit Gent). Juryvoorzitter Melanie Peters en neuropsycholoog Erik Scherder maakten de winnaar bekend tijdens het evenement New Scientist Live: Brein. “Het onderzoek van Isabel Beets is een mooi voorbeeld van de inventiviteit van jonge wetenschappers”, zegt Jim Jansen, hoofdredacteur van New Scientist. “Beets is als geen ander in staat om haar onderzoek op een begrijpelijke manier bij het grote publiek onder de aandacht te brengen.”

De prijs voor het New Scientist Wetenschapstalent is in het leven geroepen om jong wetenschappelijk talent een platform te bieden en hen te stimuleren in hun onderzoek. Het is initiatief van het wetenschappelijke tijdschrift New Scientist.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids