Normal_geografie__aarde__topografie__aardrijkskunde__po__kind__wereld

Tilburg heeft een subsidie ontvangen voor een academische werkplaats voor (hoog)begaafdheid. In deze pilot werken professionals samen om voor hoogbegaafde leerlingen passend onderwijs te ontwikkelen in het reguliere basisonderwijs. Dit meldt de PO-Raad.

Na initiatieven vanuit Amsterdam en Utrecht is Tilburg de derde regio waar een dergelijke pilot van start gaat. De kick-off was op 14 september in Utrecht, in aanwezigheid van minister Bussemaker van Onderwijs. In de werkplaats POINT (Passend Onderwijs voor Ieder Nieuw talent) werken verschillende lokale scholen aan de (door)ontwikkeling van kennis, aan methodieken voor signalering en begeleiding van (hoog)begaafdheid, en aan leerkrachtstrategieën voor passende begeleiding en motivering. 
 
Zowel leraren, pabo-docenten en –onderzoekers en wetenschappers werken hierin met elkaar samen. Naast basisscholen en een school voor speciaal onderwijs doen Fontys Hogeschool, Universiteit Utrecht, Tilburg University en het Centrum voor Begaafdheidsonderzoek mee aan de pilot. De PO-Raad is initiatiefnemer om in deze pilot de mogelijkheden en beperkingen in beeld te brengen van structurele samenwerking tussen onderwijsinstellingen, hogescholen en universiteiten. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids