Normal_geweer_pistool_geweld_schieten_wapen

Een docent van een school in Rotterdam Zuid trof maandagmiddag een nepvuurwapen aan in een kast. De docent heeft meteen de politie gebeld. Agenten stelden een onderzoek in en kwamen erachter dat het om een airsoftwapen ging. Dit wapen was nagenoeg niet van echt te onderscheiden. Dat meldt Politie.nl.

Het wapen is meegenomen voor onderzoek, want mogelijk is het gebruikt bij een eerdere melding op vrijdag 26 augustus. Toen zou een leerlinge van de school zijn bedreigd door een medeleerling met een wapen. Dit wapen werd toen niet meer aangetroffen. Wel nam de politie toen een stiletto in beslag.

Deze week voert de politie campagne tegen nepvuurwapens op straat. De campagne richt zich op kinderen van 10 tot 16 jaar. Tijdens de campagne gaan agenten onder meer op scholen en bij sportclubs vertellen hoe gevaarlijk het kan zijn. Volgens een woordvoerster krijgt de politie landelijk twintig tot dertig meldingen per week over jongeren die op straat speelgoedwapens dragen. Deze zijn zo levensecht, dat de politie niet op afstand kan zien dat ze niet echt zijn. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids