Logo_lerarencongres-2016_300x300_acf_cropped

Op 7 en 8 oktober wordt de vierde editie van het Lerarencongres georganiseerd. Thema van dit jaar is 'laat je inspireren en beleef het met elkaar'. Centraal staat dan ook kennisdeling en de professionele dialoog. Voor het congres verzorgen leraren workshops, presentaties en lezingen. Ook worden de winnaars van de verkiezing Leraar van het Jaar bekendgemaakt. De aanmelding is inmiddels geopend. Dat meldt de Onderwijscoöperatie.

Het programma van het Lerarencongres wordt door een commissie van leraren samengesteld. Zo zijn er naast workshops, presentaties en lezingen ook een programma met muziek, cabaret, theater en acts. Op vrijdag 7 oktober staat tijdens de workshops het uitwisselen van kennis centraal. De workshops van leraren zijn verdeeld over vier thema's: De leraar & de les, de leraar & de leerlingen, de leraar & het curriculum en de leraar & het team, de school en de beroepsgroep. Ook worden lezingen gegeven door Lucia Talamini, lid van de programmagroep Brein en Cognitie aan de Universiteit van Amsterdam, en Fred van Leeuwen, Secretaris-Generaal van Education International.

Op zaterdag 8 oktober gaan de workshops onder andere over onderwijsonderzoek en is er een startersfestival. Vanuit het NRO worden er drie sessies verzorgd over (verbinding onderwijs en) onderzoek. In de middag worden de vier winnaars van de Verkiezing Leraar van het Jaar bekendgemaakt.

Toegang tot het congres is gratis. Op www.lerarencongres.onderwijscooperatie.nl is meer informatie over het congres te vinden. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids