Normal_school__onderwijs__bord__krijt__boeken

Voor het eerst is er in Nederland een verkiezing voor de beste schoolleider/bestuurder. Leraren kunnen hun schoolleider tot en met 16 september nomineren en schoolleiders kunnen hun bestuurder nomineren. Op donderdag 24 november 2016 wordt bekend wie de beste schoolleider/bestuurder van Nederland is. Deze onderscheiding wordt tegelijkertijd op de Erasmus Universiteit in Rotterdam uitreikt met de uitreiking van het beste onderwijsjaarverslag van Nederland. Dat meldt Dyade.

Directeur Dyade Frank Tromp: "Goed leiderschap maakt het verschil voor leerkrachten en leerlingen en is een basisvoorwaarde voor goed onderwijs. Het zorgt er voor dat leerkrachten optimaal in hun werk worden ondersteund, wat uiteindelijk ten goede komt aan de opleiding en ontwikkeling van kinderen en jongvolwassenen. Wij zijn van mening dat de schoolleiders en de schoolbestuurders in Nederland wel wat meer in het zonnetje gezet mogen worden. Daarom organiseren wij de verkiezing waar we de beste schoolleider en de beste schoolbestuurder van Nederland zullen kiezen én eren."

Inmiddels zijn er al enkele honderden nominaties binnengekomen. Het aantal nominaties loopt nog elke dag flink op. "Gaaf om te zien dat zoveel onderwijsmensen de moeite nemen om de leidinggevende op een voetstuk te zetten", aldus Tromp. Op www.dyade.nl kunnen de leraren hun nominatie doorgeven. 

© Nationale Onderwijsgids