Normal_fietsen_fietsstalling

Sinds kort zijn de provincie Noord-Brabant en de Academie voor Stedenbouw, Logistiek en Mobiliteit van de NHTV Breda het lectoraat Urban Intelligence gestart. Het lectoraat is een verbindende schakel tussen de wetenschap, de beleidspraktijk en het onderwijs. Dit meldt de provincie Noord-Brabant.

Op 15 juni 2016 werd daarvoor een samenwerkingsovereenkomst ondertekend door Paul van de Coevering, Lector Urban Intelligence, Hein van Oorschot, Voorzitter College van Bestuur NHTV en Christophe van der Maat, gedeputeerde Mobiliteit en Samenwerking. Er zijn al mooie projecten voortgekomen uit eerdere samenwerking. Om deze samenwerking uit te bouwen en een structurele basis te geven, zijn de provincie en NHTV gestart met het lectoraat ‘Urban Intelligence’ voor de periode 2016 tot en met 2019.
 
Het lectoraat bestaat uit lector Paul van de Coevering en een kenniskring van docenten en onderzoekers. In dit lectoraat staan het versnellen van innovaties en het toepasbaar maken van deze innovaties voor de beleidspraktijk centraal. Zo kunnen deze innovaties het beleid verbeteren. Het lectoraat is dus een verbindende schakel tussen de wetenschap, de beleidspraktijk en het onderwijs. Het richt zich op het optimaliseren van multimodale verplaatsingen voor fiets, openbaar vervoer en auto en op de relatie tussen de verkeersnetwerken en de gebouwde omgeving.
 
© Nationale Onderwijsgids