Normal_blog_onderwijs_ipad_boeken_900_596_90_s_c1_smart_scale

Een wiskundeleraar van het AOC Oost in Enschede is per direct op non-actief gesteld nadat hij in een van zijn klassen een quiz deed met plaatjes van het vrouwelijk geslachtsdeel. Enkele leerlingen melden het voorval bij hun mentor. De school doet nu onderzoek naar het incident. Dit melden RTV Oost en Tubantia.

De docent, die pas sinds dit jaar schooljaar lesgeeft aan het AOC, legde zijn leerlingen uit vmbo-2 een Kahoot-quiz voor. Met deze app kunnen docenten online een toets of quiz maken; de vragen verschijnen op het digitale schoolbord en de leerlingen beantwoorden deze via hun eigen tablet of telefoon. Volgens de leerlingen ging de eerste vraag nog over wiskunde maar daarna verschenen er plaatjes waarop het geslachtsdeel van een vrouw te zien zou zijn geweest. De docent werd boos toen enkele leerlingen daarop niet meer mee wilden doen.

De leerlingen deden hun beklag via Whatsapp bij hun mentor die daarop Bureau Leerlingenzaken inschakelde. Ook lieten zij de foto's aan de teamleider zien, die het met de leerlingen eens was dat de plaatjes te ver gingen. Op last van de mentor hebben de leerlingen de foto's van hun mobieltje gewist.

De ouders zijn op de hoogte gebracht met een brief waarin de school spreekt van “grensoverschrijdend beeldmateriaal”. Om wat voor foto's het precies gaat is echter nog niet duidelijk. Volgens een woordvoerder van de school is er geen sprake geweest van porno en betreffen het foto's of tekeningen uit een biologieboek. Ook zegt de woordvoerder dat de leraar niet is geschorst of ontslagen maar voor de duur van het onderzoek is “vrijgesteld van werkzaamheden”. Niet alle leerlingen zijn het eens met het onderzoek naar hun docent, zij hebben handtekeningen ingezameld om hun steun te betuigen.