Normal_docent_werk_ontslag_leraar_lerares_werken_tas

De Charles de Charles de Foucauld Mavo in Spijkenisse heeft een docente voor de rest van de week geschorst. Maandag werden acht van haar leerlingen niet goed na het snuiven van lijm in de klas. Dat gebeurde als onderdeel van een spreekbeurt van een van de leerlingen over lijmsnuiven in Brazilië. Één leerlinge moest korte tijd opgenomen worden in het ziekenhuis. Dit meldt BN DeStem. 

De lerares was een ervaren docente, aldus de schooldirectie. Toch gebeurde het dat onder haar toezicht leerlingen hun neus in een fles graffitiverwijderaar staken en onwel werden. “Dit had nooit mogen gebeuren”, zegt bestuursvoorzitter Marcel van der Knaap van onderwijskoepel LMC Voortgezet Onderwijs waartoe de mavo-school behoort. De ervarenheid van de docent moet daarbij niets uitmaken, aldus Van der Knaap. Hij vindt het dan ook terecht dat de ouders verontwaardigd zijn over het incident.

De docente is tot het weekeinde geschorst maar de school denkt nog na over mogelijke vervolgstappen. De docente heeft “enorm onzorgvuldig” gehandeld en daarbij leerlingen in gevaar gebracht, vindt Van der Knaap.

Tijdens de spreekbeurt voor de les Mens en Maatschappij liet een leerling uit mavo-2 een fles graffitiverwijderaar rondgaan. Daarin zitten dezelfde stoffen als in de lijm die in Brazillië gesnoven wordt. Acht leerlingen kregen teveel schadelijke stoffen binnen en werden onwel. De meesten van hen konden op school behandeld worden. Een meisje kreeg een flauwte en moest worden overgebracht naar het ziekenhuis. Zij kon echter dezelfde avond weer naar huis en is inmiddels volledig hersteld.

© Nationale Onderwijsgids