Normal_zorgonderwijs__dokter__college__les__studenten__hbo__biologie__docent

Heb jij als onderwijsprofessional onderzoeksresultaten ingezet om je onderwijs te verbeteren? Of heb je als wetenschapper onderzoek vertaald naar de onderwijspraktijk? Meld je dan voor 30 juni aan voor één van de twee NRO-verbindingsprijzen. Elke prijs bedraagt 2000 euro. Dat meldt Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO).

De verbindingsprijzen onderstrepen het belang van onderzoek met relevantie voor de onderwijspraktijk. De NRO-verbindingsprijzen bestaan uit de NRO-onderwijsprijs en de NRO-VOR-praktijkprijs. De onderwijsprijs is voor een leraar of andere onderwijsprofessional die op doeltreffende wijze binnen de school gebruik maakt van inzichten uit wetenschappelijk onderzoek. De praktijkprijs werd in 2015 voor het eerst uitgereikt en is bestemd voor een wetenschapper wiens onderzoek op doeltreffende manier is vertaald naar een product of activiteit voor de onderwijspraktijk of het onderwijsbeleid.

Een jury zal de inzendingen beoordelen en nomineert vervolgens voor de Onderwijsprijs één inzending per onderwijssector, te weten: het primair onderwijs (inclusief speciaal onderwijs), het voortgezet onderwijs en het mbo. Voor de praktijkprijs nomineert de jury drie kandidaten. Van de genomineerde inzendingen worden video’s gemaakt die andere onderzoekers en onderwijsprofessionals kunnen inspireren om ook met onderzoek onderwijs te verbeteren.

Tijdens het NRO-congres op 2 november 2016 presenteren de genomineerden hun inzending aan de andere deelnemers van het congres. Op dit congres worden de NRO-verbindingsprijzen uitgereikt en kiest het publiek een publiekswinnaar.

© Nationale Onderwijsgids