Logo_maastricht_university

Prof. dr. Luc Soete, rector magnificus van de Universiteit Maastricht, heeft een eredoctoraat ontvangen van de University of Sussex in Groot-Brittannië. De uitreiking vond plaats tijdens de winter graduation ceremonie van de universiteit. Soete is een van de vier gerenommeerde wetenschappers die de titel Doctor Honoris Causa ontvingen. Dit meldt de universiteit.

Soete werd niet alleen onderscheiden voor zijn wetenschappelijke werk, maar ook voor zijn verdiensten in diverse bestuurs -en adviesfuncties, zoals voorzitter van de Expertgroep Research, Innovation and Science Policy Experts (RISE) van de Europese Commissie en adviseur van onder meer  OESO (Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling). Hij ontving het eredoctoraat uit handen van Professor Johan Schot, Professor in the History of Technology and Sustainability Transitions Studies en Director of Science Policy Research Unit.

Behalve aan Luc Soete zijn nog drie eredoctoraten uitgereikt tijdens de graduations ceremonies. De University of Sussex reikt de eredoctoraten uit tijdens de afstudeerceremonies om studenten te inspireren en te laten zien dat het nastreven van hun eigen doelen er ook toe kan leiden dat ze verschil maken in de wereld.

Luc Soete is sinds september 2012 rector magnificus van de Universiteit Maastricht (UM) en sinds 1986 hoogleraar Internationale Economische Betrekkingen aan UM’s School of Business and Economics. Soete is lid van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen en voorzitter van de Research, Innovation and Science Policy Experts (RISE) groep voor de Europese Commissie.

© Nationale Onderwijsgids