Normal_mbo_politie_leerlingen_school

Een politieman die als docent werkzaam was bij het landelijke dienstencentrum van de politie heeft een boete gekregen voor discriminerende uitlatingen over moslims op Facebook. In september vorig jaar schreef de docent: “Ik haat moslims. Punt. Ben er klaar mee”. Het Openbaar Ministerie (OM) vond dit bericht onnodig grievend jegens een bepaalde groep mensen. De docent heeft een boete van 350 euro opgelegd gekregen. Dat meldt NOS.

De docent liet het niet bij één bericht, een maand later schreef hij: “Ik ben helemaal klaar met de K islamieten. Ik hoop dat ze allemaal zeer snel een langzame dood sterven. Oftewel dood aan de islam!!!" Het OM vat deze uitspraak op als kritiek op een godsdienst en dat is in Nederland niet strafbaar.

Tegen de uitspraken van de politiedocent zijn door vier personen aangifte gedaan. Het Landelijk Expertise Centrum Discriminatie van het OM oordeelde dat de eerste uitspraak van de politieman strafbaar is. Het OM heeft hem daarop een transactie aangeboden, die de man heeft geaccepteerd. De politiedocent wordt niet verder vervolgd, wel is er een disciplinair onderzoek tegen de man gestart.

© Nationale Onderwijsgids