Normal_slachtoffer_mishandeling_vrouw_denken_ziek

Een lerares van de Koningin Emmaschool in Schoonhoven zit thuis nadat zij afgelopen maandag een leerling in de klas aan zijn stoel had vastgebonden. De juf van groep 3 en 4 van de school zou geen andere mogelijkheid hebben gezien de jongen, die niet wilde luisteren, rustig te krijgen. De school ontslaat de docente niet maar heeft wel de bedrijfsarts ingeschakeld. Dit meldt RTL Nieuws.

De directrice van de overkoepelende stichting Onderwijs Primair spreekt van een “overspannen reactie” van de docente. Toen de jongen na diverse waarschuwingen niet wilde luisteren en door de klas bleef lopen, heeft ze hem aan zijn stoel vastgebonden. “Daar is geen excuus voor”, reageert de directrice, die zegt “verbijsterd” te zijn door het incident.

De directeur van de school noemt het gedrag van de lerares eveneens ontoelaatbaar maar wil de vrouw niet ontslaan. Ze zou al 16 jaar zonder problemen op de school werken. Wel krijgt de vrouw een berisping en wordt het incident vastgelegd in haar dossier. Ook moet ze verplicht naar de bedrijfsarts. De lerares zit nu ziek thuis maar zal vermoedelijk na de herfstvakantie terugkeren op de school.

© Nationale Onderwijsgids