Normal_geld35

Aalt Dijkhuizen heeft 75 duizend euro gekregen van de Wageningen Universiteit & Research Centre (WUR) toen hij vorig jaar zijn functie als voorzitter van de onderwijsinstelling neerlegde. Dit meldt de Algemene Onderwijsbond op basis van het jaarverslag 2014 van de WUR.

Dijkhuizen legde per 1 maart 2014 zijn functie als bestuursvoorzitter neer. Hij heeft drie termijnen van vier jaar als voorzitter van de universiteit gefungeerd. In het jaarverslag staat dat Dijkhuizen een 'uitkering beëindiging dienstverband' van 75.000 euro heeft ontvangen bij zijn vertrek. Dit is het maximale bedrag dat volgens de Wet normering topinkomens (Wnt) toegekend mag worden. De raad van toezicht heeft de uitkering goedgekeurd. 
 
In 2014 kostte Dijkhuizen de universiteit ongeveer een ton, zo blijkt uit het jaarverslag. Naast een salaris van 33 duizend euro, werd een bedrag van 22.550 euro uitbetaald voor verlofuren die tijdens dienstverband niet opgenomen konden worden en bedroeg het bedrag van opgebouwde rechten, zoals eindejaarsuitkering en vakantiegeld, 14.625 euro. Ook ontving Dijkhuizen nog een prestatiebonus van 19.862 van 2013. 
 
© Nationale Onderwijsgids