Logo_download__4_

Docent die werken bij scholenstichting Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO) zijn ongerust over de nieuwe onderwijsplannen. De leraren weten niet goed wat hen te wachten staat. De scholenstichting begint in augustus 2015 een reorganisatie omdat zij kampt met krimpende leerlingenaantallen. Dit meldt de Algemene Onderwijsbond. 

“Ik krijg al langer signalen over onrust op de school,” zo vertelt AOb-sectorbestuurder Herman Molleman. “Docenten hebben veel vragen en zijn bang dat ze misschien worden overgeplaatst naar een andere locatie.” Reden achter de onrust zijn de nieuwe onderwijsplannen die het bestuur een tijd geleden bekend maakte. De LVO wil het onderwijs gaan bundelen in verschillende domeinen omdat zij kampt met krimpende leerlingenaantallen. De domeinen worden vmbo, havo en vwo. Deze domeinen veroorzaken een deel van het probleem. Molleman:  “Het is veel docenten niet duidelijk hoe die domeinen eruit gaan zien. Ze vragen zich af of ze opnieuw moeten solliciteren en op welke locatie ze moeten werken.” 
 
Volgens de LVO zijn de nieuwe onderwijsplannen een meerjarenplan. Het bestuur stelt dan ook dat de veranderingen het geleidelijk zullen verlopen. Op 1 augustus 2015 zal een begin worden gemaakt met de invoering van de plannen. De AOb heeft aangegeven nog voor kerst met het bestuur van de scholenstichting om tafel te willen, om de onrust bij de docenten weg te nemen. Molleman: “Ik kreeg de indruk dat het bestuur de signalen serieus neemt. Dat is positief. Zij willen ook dat de onrust wordt weggenomen.” 
 
© Nationale Onderwijsgids