Logo_wellantcollege_logo

Een 64-jarige leraar is met zijn auto een klaslokaal van het Wellantcollege in Alphen aan de Rijn binnen gereden. Bij aankomst bij de school raakte de man onwel en ramde vervolgens de pui van het klaslokaal. Er was op dat moment niemand aanwezig in het lokaal. Dit meldt het AD.

“Het gaat om onze senior dierdocent”, zegt regiodirecteur Bert van Leeuwen. “Hij kwam met zijn auto rond zeven uur vanmorgen op school om dingen uit te laden toen het misging. Met zijn trekhaak reed hij dwars door de pui van het dierlokaal heen waarna de auto verder doorschoot”.

De man kwam klem te zitten in de auto en moest bevrijd worden door de brandweer. Het slachtoffer is bij kennis maar is naar het ziekenhuis gebracht voor verder onderzoek. Omdat er op dat moment verder niemand aanwezig was, zijn er verder geen gewonden gevallen. De schade aan het lokaal is enorm. “Tijdelijk geven we les in de aula tot eind deze week”, zegt Van Leeuwen. “Hoe groot de schadepost is weet ik niet en dat vind ik ook niet interessant, Het gaat erom dat het goed gaat met onze docent”.

© Nationale Onderwijsgids