Hanzehogeschool Groningen

Op dinsdagmiddag 18 november wordt dr. Remo Mombarg officieel geïnstalleerd als lector Bewegingsonderwijs en Jeugdsport van de Hanzehogeschool Groningen. De installatie wordt voorafgegaan door een symposium over dit vakgebied.

Remo Mombarg studeerde aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO) in Groningen. Daarna gaf hij enkele jaren gymles aan kinderen in het speciaal onderwijs. Intussen volgde hij de studie orthopedagogiek aan de Rijksuniversiteit Groningen en promoveerde in 2007. Remo is sinds 1994 als docent en onderzoeker verbonden aan het Instituut voor Sportstudies van de Hanzehogeschool Groningen en als onderzoeker bij de afdeling Orthopedagogiek van de RUG.
 
 
Lectoraat Bewegingsonderwijs
Binnen het lectoraat Bewegingsonderwijs en jeugdsport ligt de focus van het onderzoek op kinderen in sport- en beweegsituaties. Het lectoraat wil kennis ontwikkelen over de effectieve aanpak om kinderen op een plezierige, gezonde en duurzame wijze te laten sporten. De nadruk ligt op de interactie tussen leerkracht en het individuele kind, maar er wordt ook gekeken naar het sportgedrag buiten de schoolsituatie.

Klik hier om u aan te melden voor het symposium of de lectorinstallatie.