Normal_2455644372_0c8451a305_z
Vier kledingcoaches gaan erop toezien dat de leerlingen van reformatorische scholengemeenschap Van Lodenstein College in Kesteren 'gepaste' kleding dragen op school. De scholengemeenschap heeft de ouders hierover geïnformeerd in een brief. Enkele meisjes zouden te korte rokken dragen. Dit meldt de NOS. 
 
Het Van Lodenstein College hanteert kledingvoorschriften voor haar leerlingen die gebruikelijk zijn op reformatorische scholen. Zo staat in de voorschriften dat meisjes een rok moeten dragen. Van de jongens wordt verwacht dat zij een broek en overhemd of trui dragen. Volgens de school in het Betuwse dorp dragen enkele van de vrouwelijke leerlingen te korte rokjes wanneer zij naar de les komen. Buitenstaanders zouden met verbazing hebben staan kijken hoe enkele leerlingen erbij lopen, aldus de school. 
 
De school stelt daarom vier coaches in. Wanneer een leerlingen ongepaste kleren draagt volgens een leraar, dan krijgt hij of zij eerst een gesprek met de coach. De coach zal de leerling hierbij vragen de volgende dag met andere kleding naar school te komen. Wanneer de leerling hier geen gehoor aan geeft, volgt een gesprek met de ouders.
 
Het schoolbestuur benadrukt dat het om coaches gaat en geen kledingpolitie. Het Van Lodenstein College wil"vriendelijk, maar wel duidelijk optreden" tegen leerlingen die volgens de school niet netjes in de les verschijnen.
 
© Nationale Onderwijsgids