Normal_good_grade

Martine Noordegraaf is gekozen tot Lector van het Jaar 2014. Noordegraaf is lector 'Jeugd en Gezin' aan de Christelijke Hogeschool Ede (CHE). De 'lector van het jaar'-verkiezing werd dit jaar voor de vijfde keer gehouden. Noordegraaf is de eerste vrouwelijke winnaar. Dit meldt de Vereniging Hogescholen. 

De winnaar van de verkiezing werd uitgeroepen tijdens de Summit Excellentie 2014 die gister op de Hogeschool van Amsterdam plaatsvond. ScienceGuide en het ISO organiseren de verkiezing. De vorige vier winnaar waren allemaal mannelijke docenten. 
 
Leraren die in aanmerking komen voor de titel Lector van het Jaar zijn lectoren die het meest hebben bijgedragen aan het meer uitdagen van studenten en hun talentontwikkeling. Noordegraaf, zo oordeelde de jury, voldoet volledig aan deze eis. Noordegraaf was samen met nog 3 andere lectoren genomineerd. Marije Elferink als HAN-lector Talentherkenning, Christoph Maria Ravesloot als lector Duurzaam Bouwproces met BIM van de Hogeschool Rotterdam en Hugo Velthuijsen als lector ICT & New Business van de Hanzehogeschool Groningen moesten het echter afleggen tegen de lector 'Jeugd en Gezin'. 
 
De keuze viel uiteindelijk op Martine Noordegraaf, aldus de jury  “omdat zij door studenten en peers als zowel een rolmodel als een benchmark van excellent HBO wordt beschouwd. Noordegraaf daagt niet alleen studenten in bachelor en master uit, ook heel de onderwijsorganisatie en de curricula van de hogeschool moeten er aan geloven, letterlijk.”
 
© Nationale Onderwijsgids