Normal_swimming-286211_640

(Novum) - De 28-jarige zwemleraar Jacob V. uit Soest die verdacht wordt van ontucht met 25 jonge kinderen in een zwemschool in recreatiegebied Spaarnwoude blijft voorlopig vastzitten. Dat heeft de rechtbank in Haarlem dinsdag besloten.

Jacob V. deed dinsdag een dringend beroep op de rechtbank om hem met een enkelband om naar huis te laten gaan. "Het gaat niet goed met me. Ik ga er bijna aan onderdoor. Ik voel me niet veilig in de gevangenis", aldus de verdachte.

De zwemleraar wordt ervan beschuldigd dat hij tussen mei 2012 en maart dit jaar 25 jongens en meisjes in de leeftijd van 4 tot 7 jaar onzedelijk heeft betast tijdens de zwemles. V. heeft alle verwijten vorige maand tijdens een verhoor van drie dagen bij de politie ontkend.

Zijn advocaat vroeg de rechtbank rekening te houden met het persoonlijk belang van V. Hij is bezig een eigen bedrijf op te zetten en wil dat graag thuis afronden. De officier van justitie vond echter niet dat de verdachte vrij kan komen, zelfs niet als hij met een enkelband onder toezicht wordt gesteld. De aanklager vond dat V. eerst uitvoerig psychisch moet worden onderzocht, onder meer over de vraag of er gevaar is voor herhaling.

De rechtbank volgde de lijn van het Openbaar Ministerie. Volgens de rechtbankvoorzitter gaat het om ernstige feiten die veel maatschappelijke beroering hebben veroorzaakt.

Het is de bedoeling dat de zaak 2 en 3 oktober inhoudelijk wordt behandeld.