Normal_rechtszaak_hamer_rechtbank2

De rechtbank in Zwolle heeft bepaald dat het ontslag van directeur Van der Werf van de Openbare Scholengemeenschap Hengelo moet worden teruggedraaid. De directeur raakte in 2012 in conflict met de toenmalige Raad van Toezicht. De rechter stelde de directeur in het gelijk. Dat meldt RTV Oost.

Het conflict met de Raad van Toezicht ontstond over een pensioenregeling De raad weigerde de regeling toe te kennen aan de directeur. Na maandenlange onderhandelingen met wethouder Lievers van Hengelo, stapte het college van B&W naar de kantonrechter om het contract van de directeur te ontbinden.

De rechter gaf Van der Werf echter op alle punten gelijk. Eerder werd de Raad van Toezicht al op de vingers getikt door de Landelijke Klachtencommissie Onderwijs. De raad zou het geschil onnodig op scherp hebben gezet. Drie recente positieve beoordelingen van de oud-directeur waren voor de rechter eveneens reden om het ontslag nietig te verklaren. De huidige Raad van Toezicht van de Openbare Scholengemeenschap beraadt zich op dit moment of Van der Werf weer wordt aangenomen als bestuurder.

© Nationale Onderwijsgids