Normal_paul_rosenmoller
Van 20 tot en met 23 mei 2014 vindt het derde Nationaal Congres Onderwijs & Sociale Media (NCOSM) plaats in EYE - het filmmuseum in Amsterdam. Het congres bedient de gehele onderwijskolom van basisschool tot universiteit. Elk onderwijstype heeft een eigen congresdag. Speciaal voor bestuurders is er per segment een gratis ‘Educational Leadership Preconference’.
Paul Rosenmöller, de nieuwe voorzitter van de VO-raad heeft zich expliciet uitgesproken voor het “meer aansluiten van het onderwijs bij de belevingswereld van jongeren”. Hij vindt dat innovatie te langzaam gaat. Zijn opmerkingen plaatste hij in de context van de invoering van tablets en smartphones in het onderwijs, maar vanzelfsprekend spelen toepassingen als sociale netwerken hierbij een belangrijke rol. Hierover zal hij een keynote verzorgen op het NCOSM.
 
"Moderne techniek maakt het ook mogelijk om leerlingen thuis de lesstof te laten doornemen en in de les, met een coachende  docent, de stof toe te passen met opdrachten. De docent hoeft dan niet meer in zes klassen hetzelfde lesje af te draaien."
 
Over het programma komt steeds meer naar buiten. Alle informatie vindt u op www.ncosm.nl