Normal_onderwijs_docent_klas_school

(Novum) - Docenten in het middelbaar onderwijs krijgen meer mogelijkheden om naast hun baan als leraar parttime mee te draaien in het bedrijfsleven. Een proef met een dergelijke bijbaan moet dit najaar beginnen in Rotterdam. Dat staat in de Lerarenagenda, die vrijdag door minister van Onderwijs Jet Bussemaker (PvdA) en staatssecretaris Sander Dekker (VVD) presenteren, schrijft het AD.

Door het plan moeten leraren betere carrièremogelijkheden krijgen. Ook zouden ze beter les kunnen geven door onderwijs te bieden dat aansluit op de praktijk. Het doel is dat docenten hun horizon verbreden, wat goed voor het onderwijs is en voor het bedrijfsleven, aldus de bedenkers.

De combinatie van een aantal dagen voor de klas en een paar dagen in het bedrijfsleven spreekt volgens de krant vooral jonge docenten aan. Verschillende organisaties reageren enthousiast in de krant. "De lesstof blijft meer up-to-date en daar profiteert het bedrijfsleven weer van", aldus een woordvoerder van werkgeversorganisatie VNO-NCW.