Normal_13711176310065_1

(Novum) - Een groot deel van de examenkandidaten van de Rotterdamse scholengemeenschap Ibn Ghaldoun moet hun examens waarschijnlijk deels in augustus overmaken in het derde tijdvak. Dat zei bestuursvoorzitter Ayhan Tonca donderdag.

In eerste instantie wordt geprobeerd om de examens zo veel mogelijk in het tweede tijdvak, dat volgende week begint, in te roosteren. Omdat sommige examens echter tegelijkertijd worden afgenomen en het feit dat er 24 examens opnieuw moeten is het voor sommige scholieren niet te doen om alles te maken. Daarom moeten ze vanaf half augustus, wanneer het derde tijdvak begint, opnieuw aan de bak.

Om hoeveel leerlingen het precies gaat, kon Tonca nog niet zeggen. Momenteel probeert de school alles in kaart te brengen en worden gesprekken met leerlingen gevoerd over wat ze het best kunnen doen. Volgens Tonca is dat 'een ingewikkelde puzzel'.

Maandag begint voor de scholieren die niet zijn geslaagd het tweede tijdvak, de officiële eerste herkansingsperiode. Examenleerlingen van het havo en vwo en een enkeling van het vmbo horen donderdag of ze het gehaald hebben.