Foppe de Haan, Topcoach, CPS

AMERSFOORT - Op 12 en 18 april organiseert het Christelijk Pedagogisch Studiecentrum (CPS) het Nationaal Docent Event met het thema 'Lesgeven is topsport'. Foppe de Haan zal hier op beide data een masterclass over geven.

Hoewel de topcoach en tevens oud-leraar in eerste instantie slechts één masterclass zou geven, is er na flinke belangstelling besloten een extra masterclass te organiseren. Op beide krijgen 60 schoolleiders van middelbare scholen handreikingen over de manier waarop zij het maximale uit hun team kunnen halen. Ook onderwijsexpert Martie Slooter, tevens schrijver van het boek 'De vijf rollen van de leraar', is keynote-speaker.

Voor docenten uit het voortgezet onderwijs is op 18 april een trainingsprogramma te volgen. Daarin staat het excellent leraarschap centraal. De leraren krijgen workshops over het omgaan met verschillen in de klas en het verhogen van hun persoonlijke effectiviteit. Voor beide evenementen zijn nog plaatsen beschikbaar. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden op de website van het CPS

© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem