VOS/ABB, vereniging van openbare en algemeen toegankelijke scholen, krimp openbare basisscholen

WOERDEN - De vereniging van openbare en algemeen toegankelijke scholen (VOS/ABB) is op zoek naar de meningen van ouders, leerkrachten, directeuren, bestuurders en eventueel van leerlingen over het advies van de Onderwijsraad om basisscholen met minder dan 100 leerlingen te sluiten.

De verhoging van de grens van het minimumaantal leerlingen van 23 naar 100 zal leiden tot de sluiting van ongeveer 600 basisscholen door heel Nederland. Voor onder meer het noorden zal dat ingrijpende gevolgen hebben, omdat daar het openbaar onderwijs goed is vertegenwoordigd, maar ook in andere regio's zal de maatregel leiden tot een flinke vermindering van het aantal openbare basisscholen.

VOS/ABB wil graag van mensen weten of zij de invoering van dit idee graag zien gebeuren of dat ze het juist beschouwen als een groot verlies. Ze hopen daarom van een groot aantal mensen de verschillende voor- en tegenargumenten over het advies toegestuurd te krijgen. Verdere details hierover zijn op de website van de vereniging te vinden.

© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem