kuipers docentencongres malmberg den bosch

DEN BOSCH - Vrijdag bezochten natuur- en scheikundedocenten in Den Bosch de derde editie van het Nationale Docentencongres NASK. Dankzij organisator uitgeverij Malmberg konden zij luisteren naar een lezing van astronaut André Kuipers, die ook de winnaars van twee Zero Gravity-vluchten bekendmaakte.

Met dit tweejaarlijkse congres voor natuur- en scheikundedocenten wil Malmberg docenten inspireren en informeren over de nieuwste ontwikkelingen op hun vakgebied.

Behalve Kuipers verzorgden meer toonaangevende sprekers inspirerende sessies. Op het gebied van natuurkunde of scheikunde, maar ook op het terrein van didactiek en nieuwe media.

Malmberg gaf een docent natuurkunde en een docent scheikunde de kans om net als Kuipers zelf gewichtloosheid te ervaren. Onder de geïnteresseerden in de nieuwe Nova-lesmethodes voor de bovenbouw van havo/vwo werden twee Zero Gravity-vluchten verloot.

Docenten Thijs Kwaspen (Cristiaan Huygens College) en Linda Verschuren (Maaswaal College) zijn de gelukkige winnaars van deze bijzondere vluchten geworden.

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres