Langer vast

VALKENSWAARD – De van ontucht met een leerling verdachte directeur van de onlangs gesloten particuliere school Agnus Dei in Valkenswaard blijft voorlopig vastzitten. De raadkamer heeft achter gesloten deuren besloten dat de verdachte nog minstens dertig dagen langer achter slot en grendel moet blijven.

Het schoolhoofd (48) werd in oktober vorig jaar aangehouden en voorgeleid. De raadkamer verlengde het voorarrest begin november met zestig dagen. Over een maand heeft de verdachte negentig dagen gevangen gezeten. Dat is de maximale duur. Wanneer de verdachte voor moet komen is nog niet bekend.

De particuliere school Agnus Dei besloot naar aanleiding van de ontuchtzaak tot sluiting. Bij het Agnus Dei werd onderwijs gegeven aan kwetsbare kinderen van acht tot achttien jaar die vanwege autisme, hoogbegaafdheid of persoonlijke problematiek een andere onderwijsaanpak nodig hebben.

De leerlingen zijn na de sluiting van de school ondergebracht bij VSO De Korenaer in Eindhoven. Ze zullen daar individuele maatwerktrajecten krijgen.

© Nationale Onderwijsgids / Jannes Oosterveld