Eerste kandidaat nieuw seizoen Slimste Mens is Herman van der Zandt

Toekomstig Slimste Mens-presentator Herman van der Zandt is kandidaat in het nieuwe seizoen van de populaire tv-quiz. Hij is direct te zien in de eerste aflevering samen met videomaker Appie Mussa, bekend van de songfestivalact van Joost Klein, en zangeres Fay Lovsky.

Van der Zandt was al eerder benaderd voor De Slimste Mens maar vond het "een beetje gek" om deel te nemen omdat hij destijds nog Met het Mes op Tafel presenteerde. "Daarnaast is Philip Freriks een oud-collega en heb ik ooit college van Maarten van Rossem gehad; dat zou allemaal wel heel klef worden", zegt Van der Zandt in het AD. "Maar toen duidelijk werd dat ik De Slimste Mens zou gaan presenteren, dacht ik: 'Het is nu of nooit!' Dus heb ik mijn vinger opgestoken."

"Toen ik aan het begin van de uitzending door Philip werd geïntroduceerd, drong tot me door dat ik echt scherp moest zijn", vervolgt de presentator, die zichzelf indekt door te zeggen dat het "te verdacht" zou zijn als hij als toekomstig presentator "ineens" zou winnen. "Nee, ik kwam 'gewoon even kijken'."

Nog twee seizoenen en dan stoppen Freriks en Van Rossem 

Freriks presenteert nog twee seizoenen van De Slimste Mens. Volgend jaar neemt Van der Zandt het stokje over. Ook Van Rossem stopt ermee. Wie hem opvolgt, is nog niet bekend. De eerste aflevering van het nieuwe seizoen is op 22 juli te zien.

Door: ANP