Zorgen om zwemlessen bij Hilversums zwembad vanwege huurproblemen

Zwembad ‘t Gooische Bad in Hilversum is ontruimd. Het Hilversumse zwembad is van oud-eigenaar en bekende ondernemer Shiva de Winter. Tussen de zwembaduitbater en de eigenaar van het pand boterde het al een lange tijd niet. De zwemlessen lijken vooralsnog door te gaan. Andere zwemscholen in de omgeving willen de lessen wel overnemen, maar volgens De Winter hoeft dat niet. Dat meldt NH Nieuws.

Eind mei kreeg De Winter de horen dat hij de sleutels van zijn zwembad moest inleveren. Zijn inboedel moest hij wel laten staan. De Winter zou huurachterstanden hebben en de eigenaar van het pand, Marc de Boer van administratiekantoor Fides, was daar helemaal klaar mee. De Winter is inmiddels in hoger beroep gegaan.

Zwemlessen worden overgenomen 

Voorzitter van de Hilversumse zwemvereniging De Robben, Arno Geul, nam vervolgens contact op met de eigenaar van het gebouw. “Kinderen morgen van dit conflict namelijk niet de dupe worden”, aldus Geul. De zwemlessen die normaal gesproken in het Gooische Bad werden gehouden, zouden overgenomen worden. Open Water Zwemschool zou hiermee helpen. De lessen blijven dan wel in het huidige zwembad.

Wanneer de zwemlessen van start gaan is nog niet duidelijk. Het zwembad is volgens Geul in een goede staat achtergelaten door De Winter. Wel moeten ze nog op zoek gaan naar geschikt personeel.

Aanmelden voor zwemlessen 

Ouders met kinderen die zwemles hadden bij De Winter kunnen zich nu aanmelden op de nieuwe website van het zwembad. Geul hoopt dat de ouders dit ook massaal doen, want hij heeft zelf gegevens. Ook het zwembad heeft posters opgehangen om ouders te informeren over de gang van zaken.

De Winter wil zelf niet dat de zwemlessen overgenomen worden. In een brief aan de ouders schrijft De Winter dat de zwemlessen gewoon doorgang vinden. Zwembad Rebelsport in Huizen heeft daar plek voor vrijgemaakt. Andere zwemactiviteiten zijn niet mogelijk op die locatie.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk