Cursus Politiek Actief in verschillende gemeenten vanaf september van start

De gemeenten Moerdijk, Etten- Leur en Halderberge gaan samen starten met de cursus Politiek Actief voor geïnteresseerde inwoners van deze gemeenten. De cursus is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over de gemeente(raad). Ook is de cursus zeer geschikt voor iedereen die misschien interesse heeft om politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. Op woensdag 11 september vindt de eerste van 5 bijeenkomsten plaats. Meedoen is gratis. Dat meldt de gemeente Moerdijk. 

Wat doet de gemeente? Welke plek heeft de gemeente in het bestuur van Nederland? Hoe werkt de besluitvorming binnen de gemeenteraad? Wat doet een raadslid? Op deze vragen – en meer- krijgen deelnemers aan de cursus antwoord. Ook is er een training debatteren en zijn er ontmoetingen met politici en bestuurders uit de 3 gemeenten. Zo krijgen de deelnemers ervaring uit de praktijk mee en trainen ze nuttige vaardigheden. Tot slot zijn zij aanwezig bij een vergadering van de gemeenteraad in Etten- Leur.

Vijf bijeenkomsten 

De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten van 19.30 tot 22.00 uur: op 11 en 25 september in de raadzaal van de gemeente Halderberge, op 9 oktober in de raadzaal van de gemeente Moerdijk en op 30 oktober en 4 november in de raadzaal van de gemeente Etten- Leur. De cursus wordt verzorgd door ProDemos, Huis voor Democratie en rechtstaat. Er is een maximum aantal deelnemers. Bij veel belangstelling wordt er een volgende cursus georganiseerd. Kijk voor uitgebreide informatie en aanmelden op de pagina Politiek Actief.

Door: Nationale Onderwijsgids