Gratis cursus gemeentelijke financiën in Utrecht

De voorjaarsnota’s van veel gemeenten zijn de afgelopen tijd gepubliceerd om in te zien. Ook in de gemeente Utrecht, wat het financieel moeilijk heeft. Dat valt te lezen in de voorjaarsnota. Maar hoe doe je dat precies? Nieuws030 vroeg zich dit af.

De gemeente Utrecht moet een moeilijke keuze maken. Om de financiële situatie van de gemeente op orde te houden moet het niet alleen flink in de reserves grijpen, maar ook voor 32 miljoen euro bezuinigen. Om dit deels te compenseren zullen inwoners van de gemeente een lastenverzwaring zien.

Daarom vindt de gemeente dat de voorjaarsnota inzichtelijk moet zijn voor Utrechters. Zij kunnen de nota inzien, maar dan moet je die natuurlijk ook goed snappen. Daar wil de gemeente bij helpen. Er wordt overigens nog gedebatteerd over de nota; het slotdebat op 11 juli moet de definitieve nota bepalen en verschillende maatregelen definitief vaststellen.

Cursus

Mensen die graag willen weten hoe de nota tot stand is gekomen maar niet goed weten hoe zij de nota moeten lezen is er aankomende donderdag 23 mei een cursus ‘financiën’ van de gemeente Utrecht georganiseerd. Tijdens de cursus wordt uitleg gegeven over de totstandkoming van de nota, kijg je uitleg van een raadslid en vertelt de gemeente over de rol van de gemeenteraad. De cursus vindt plaats om 19:30 in het stadhuis in Utrecht, aan de Stadhuisbrug 1. Aanmelden kan door te mailen naar democratie@utrecht.nl. De cursus is gratis en te bij te wonen voor alle Utrechters.

Door: Nationale Onderwijsgids