Cursus lokale politiek georganiseerd voor inwoners De Kempen

Iedereen die geïnteresseerd is in de lokale politiek en hoe dit allemaal in zijn werk gaat, kan zich aanmelden voor de cursus Politiek Actief. Deze cursus heeft de Kempengemeenten georganiseerd in samenwerking met ProDemos, aldus het ED.

Binnen de streek De Kempen doen onder andere de gemeenten Bergeijk, Bladel, Oirschot, Reusel-De Mierden en Eersel mee. Deze gemeenten organiseren samen de cursus om de inwoners van De Kempen een inkijkje te kunnen geven in de lokale politiek. Iedereen die interesse heeft in de lokale politiek of misschien wil weten hoe een gemeente werkt, kan zich inschrijven voor de cursus.Dat is mogelijk tot 15 april. Inschrijven voor de cursus kan op de website van de gemeente waar je de cursus wilt volgen. Meer informatie kan je vinden op de website van ProDemos

Het concept

De cursussen bestaan uit vijf bijeenkomsten. Deze vinden plaats op verschillende locaties. Tijdens iedere bijeenkomst staat er weer een ander thema centraal. Bijvoorbeeld debatteren en de gemeenteraad. Tijdens het volgen van de cursus leer je meer over politieke partijen, de besluitvorming binnen een gemeente en de rollen van de gemeenteraad. Er zullen ook gastsprekers aanwezig zijn bij de bijeenkomsten en er is cursusmateriaal. De cursus Politiek Actief is al vaker gegeven binnen De Kempen. En geregeld met succes, sommige inwoners die de cursus volgden hebben later een stap gezet richting de lokale politiek.

Door: Nationale Onderwijsgids / Parris Fokkema