Allerlei workshops voor kinderen tijdens My First Smartphone Festival

De eerste editie van My First Smartphone Festival is donderdag 21 maart van start gegaan in Beeld en Geluid in Hilversum. Het festival staat vier dagen lang in het teken van workshops, presentaties en andere activiteiten omtrent smartphonegebruik. Dat meldt Beeld en Geluid.

21 schoolklassen uit heel Nederland brengen in de eerste twee dagen een bezoek aan het festival in Beeld en Geluid. Iedere klas doorloopt een programma. Ze brengen daarbij een bezoek aan het Mediamuseum en krijgen workshops bij bijvoorbeeld het Jeugdjournaal. Kinderen leren bij het Jeugdjournaal van alles over het nieuws dat ze via hun telefoon bekijken.

Verschillende workshops 

Op zaterdag en zondag zijn er workshops van presentatoren Klaas van Kruistum en Défano Holwijn, van YouTubers Quinn Bezemer en Martin Verschoor en van fotograaf Jan Dirk van der Burg.

Het My First Smartphone Festival is een informatief, maar leuk en vrolijk festival voor alle kinderen met een smartphone. Ook ouders kunnen tips krijgen in het begeleiden van hun kinderen bij het gebruik van de mobiele telefoon.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk