Digitale cursus online afspraak maken met dokter neemt in populariteit toe

Alles digitaal regelen is voor niet iedereen even gemakkelijk. Biblionet Drenthe en Dokter Drenthe gaan daarom samenwerken om ervoor te zorgen dat alle Drentenaren digitaal vaardig zijn. Dat meldt RTV Drenthe.

De deelnemers van de digivitaliteitscursus verzamelden zich dinsdagochtend 19 maart in het dorpshuis van Havelte. De derde en laatste cursusdag is aangebroken en de deelnemers leren nu alles over het portaal van het ziekenhuis. Bijvoorbeeld over hoe ze een afspraak moeten maken en hoe ze kunnen inloggen met een digiD.

Zelfstandiger worden 

Deelnemer Truus Leutscher heeft de oefening snel door. Ze besloot de cursus te volgen om zelfstandiger te worden. Deelnemer Paula de Gooijer herkent zich daarin. “Als je het zelf kunt, dan kun je het doen wanneer het jou uitkomt.”

Inloggen is het moeilijkst 

Volgens cursusleider Rieneke van Tongeren is het inloggen vaak het moeilijkst. Cursisten zijn vooral erg bang om ergens per ongeluk op te klikken. Tijdens de cursus krijgen ze dan ook de tijd om te oefenen met stencils en voldoende begeleiding.

De digitale vaardigheidstraining heeft succes. De cursus kreeg veel aanmeldingen, daarom komt er nog een tweede en misschien wel een derde training.

Nieuwe dingen ontdekken 

De cursisten zelf ontdekken allerlei, voor hen, nieuwe dingen. Leutscher ontdekte bijvoorbeeld dat je ook digitaal de bijsluiter van je medicijnen kan vinden. De Gooijer was altijd bang achter de computer, maar na een aantal keren oefenen durft ze nu thuis zelf ook online te zoeken.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk