Nieuwe cursus voor reizen met het openbaar vervoer

Voor sommige mensen is het gebruik van het openbaar vervoer (ov) niet zo vanzelfsprekend. Het kan gebeuren dat je moeite hebt met het reizen in het ov. Zoiets kan voorkomen bij senioren wanneer zij met bijvoorbeeld met de trein reizen. Als je inderdaad moeite hebt met het reizen in het ov, dan is deze cursus echt wat voor je, aldus RTV Focus Zwolle.

Deze cursus bestaat uit drie bijeenkomsten. Na het volgen van deze bijeenkomsten blijkt het achteraf allemaal best mee te vallen. De cursus wordt afgesloten met een ritje in de praktijk. Tijdens deze bijeenkomsten word je helemaal wegwijs gemaakt in het reizen met het ov. Je begint klein met het aanvragen van je vervoersbewijs en langzaam bouw je het op. Uiteindelijk leer je ook zelf je eigen reis te plannen. En in de laatste bijeenkomst zal je dus een ritje met de bus en trein gaan maken. Na deze cursus zal je tot de conclusie komen dat het hartstikke makkelijk is om te reizen met bus en trein.  

Aanmelden 

Als je wil meedoen aan deze cursus is aanmelden noodzakelijk. Het aanmelden kan via de mail (hyperlink straks). Deelname aan deze cursus is gratis. De reiskosten voor de laatste bijeenkomst zijn wel voor de deelnemer zelf. Deze cursus is bedoeld voor 55-plussers. De bijeenkomsten zijn op donderdag 21 en 28 maart en op donderdag 4 april, van 14.00 tot 16.00 uur. Ze vinden plaats in het wijkcentrum Aa-landen, De Dobbe 29 in Zwolle.

Door: Nationale Onderwijsgids/Parris Fokkema