Friese rijinstructeur duikt na maanden afwezigheid plots weer op

Een rijschoolhouder uit het Friese Hardegarijp is na maanden onvindbaar te zijn geweest weer terecht. De gedupeerde leerlingen van de verdwenen instructeur hadden nog lessen bij hem openstaan. Enkele van hen hadden hun rijexamen gemist. Dat meldt de NOS.

De rijschool was specialist op het gebied van lesgeven aan mensen met autisme of ADHD. Leerlingen en hun ouders zaten maanden in onzekerheid, want ze wisten niet of de rijschoolhouder ooit nog terug zou komen. Marcel Bouius uit Veenwouden kocht een lespakket van 500 euro, maar kreeg uiteindelijk maar één rijles.

Geen rijexamen 

Een dove jongen die 1500 euro aan rijlessen had uitgegeven kon zijn rijexamen niet doen omdat de instructeur was verdwenen.

De rijschool werd in juni 2023 bij de Kamer van Koophandel uitgeschreven. De leerlingen waren daarover niet ingelicht.

Gedupeerde leerlingen terugbetalen 

De instructeur biedt daarover nu zijn excuses aan. De man zegt nu druk bezig te zijn met het terugbetalen aan de gedupeerde leerlingen. Enkele leerlingen hebben al hun geld terug. “Ik ben nu nog aan het kijken wie er rijlessen tegoed heeft”, aldus de rijschoolhouder. Nog niet iedereen heeft dus zijn geld terug. Ook zegt de oud-rijinstructeur dat hij inmiddels is gestopt met zijn rijlessen.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk