Bibliotheek aan de Vliet start met cursussen over internet

Tegenwoordig moet er veel via het internet geregeld worden. Dat kan voor sommigen lastig zijn. Bibliotheek aan de Vliet biedt hulp aan de mensen die hier inderdaad moeite mee hebben, dit doen ze met een digitaal-cursusaanbod. Bijna alle aangeboden cursussen zijn gratis. Alleen voor de smartphonecursussen wordt een kleine bijdrage gerekend, dit meldt Het Krantje-online.

Niet alleen in de bibliotheek kan je terecht, ook het Digicafé in Voorburg en Leidschendam zet de deuren hiervoor open. Je kan zonder afspraak naar binnen lopen met alle mogelijke vragen over telefoons, laptops, computers en meer. Daarvoor krijgt men een kwartier de tijd. In het Digicafé krijg je ook advies en hulp als je vragen hebt over cursussen en workshops. 

De cursussen

Er worden verschillende cursussen aangeboden. Bijvoorbeeld de cursus ‘Ontdek digitale zorgomgevingen’, hierin leer je veilig werken met digitale zorg. Je leert dan via verschillende sites betrouwbare informatie te vinden en gebruik te maken van het patiëntenportaal.

Voor specifieke vragen over bijvoorbeeld de digitale overheid is er ook een spreekuur, want tegenwoordig gaan veel zaken online, Zoals het doen van je belastingaangifte of je verhuizing doorgeven. Dit is het zogenoemde IDO-spreekuur. vragen kan je altijd langskomen bij het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO).

De locatie in Voorburg is elke dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur open. De locatie in Leidschendam daarentegen is elke donderdag van 14.00 tot 16.00 uur open.

Door: Nationale Onderwijsgids/Parris Fokkema