Gratis cursus Politiek Actief voor inwoners van Nederweert

Op 28 maart start de cursus Politiek Actief voor inwoners van de gemeente Nederweert en Weert. Deze cursus wordt door beide gemeenten gezamenlijk georganiseerd. De cursus is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over de gemeente en gemeenteraad, maar zelf nog niet politiek actief is. Ook is de cursus zeer geschikt voor iedereen die misschien interesse heeft om politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat het inhoudt en wat de mogelijkheden zijn. Dat meldt de gemeente Nederweert.  

Meedoen is gratis en inschrijven kan tot en met 14 maart via griffier@nederweert.nl. Let op, de plaatsen zijn beperkt. De inschrijving gaat op volgorde van aanmelding. Kijk voor het aanmelden wel even of je alle dagen mee kan doen.

Training in debatteren 

Wat doet de gemeente? Welke plek heeft de gemeente in het bestuur van Nederland? Hoe werkt de besluitvorming binnen de gemeente? Wat doet een raadslid? Op deze vragen – en meer! – krijgen deelnemers aan de cursus antwoord. Ook is er een training debatteren en zijn er ontmoetingen met politici en bestuurders uit de gemeente. Zo krijgen deelnemers ervaringen uit de praktijk mee en trainen ze nuttige vaardigheden. Tot slot zijn de deelnemers aanwezig bij een vergadering van de gemeenteraad.

Door: Nationale Onderwijsgids