Rijinstructeur misbruikt 17-jarige leerlinge en moet vier maanden zitten

De 51-jarige rijinstructeur G.J. uit Boxtel moet vier maanden naar de gevangenis voor het misbruiken van een minderjarig meisje. De instructeur had seks met het meisje van zeventien, en dat ging zelfs na de rijlessen nog een lange tijd door. G.J. krijgt ook nog een voorwaardelijke celstraf van een half jaar met een proeftijd van twee jaar. Dat hoorde hij maandag in de rechtbank van Den Bosch. Dat meldt Omroep Brabant.

De rijinstructeur en het meisje kregen een hele speciale band. De man snapte de zeventienjarige en hielp haar door de moeilijkste periode van haar leven. Hij voelde voor haar als een vaderfiguur, maar seks had uiteindelijk van haar niet gehoeven. Ze had wel seks met hem, omdat ze anders bang was dat ze de man op wie ze zo kon bouwen kwijt zou raken. Toch volgde vier jaar later alsnog een aangifte.

Verschillende stoornissen 

Als puber had het meisje verschillende stoornissen en soms wilde ze ook niet meer leven. De rijinstructeur kwam op dat moment in haar leven. Hij kreeg een relatie met de moeder van het meisje.

Rijles 

De zeventienjarige nam rijles bij hem en hun relatie werd steeds intiemer. Tijdens het zwemmen streelde hij haar en kreeg ze van hem een kus. De rijinstructeur had vier jaar een relatie met het meisje. Maar, seks met een minderjarige is strafbaar en daarom moet de man de gevangenis in.

Scheiding 

De rijinstructeur en de moeder van het meisje liggen inmiddels in een scheiding. Zelf is hij nog maar parttime rijinstructeur bij een grote rijschoolhouder. Dat komt omdat hij een paar jaar geleden een hartinfarct heeft gehad. Nu hij de gevangenis in moet, zal hij nooit meer een verklaring omtrent gedrag ontvangen en kan hij zijn huidige baan ook wel stoppen.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk